Hvorfor får jeg ikke logget på med NRK-brukerkontoen min lenger?

Denne hjelpeartikkelen gjelder for deg som tidligere har logget på UT.no med en NRK-brukerkonto og publisert turforslag som privatperson.

Den Norske Turistforening (DNT) har nå overtatt ansvaret for drift og videre utvikling av UT.no etter at NRK i mai 2015 vedtok å trekke seg ut av tjenesten. På grunn av dette vil ikke din NRK-brukerkonto lenger fungere når du skal endre eller publisere dine turforslag på UT.no. Vi har derfor flyttet alle turforslagene dine til en DNT-brukerkonto, slik at du fortsatt har tilgang til dem. Hvis du hadde en DNT-bruker fra før har vi flyttet turforslagene dine til denne. Hvis du ikke hadde en DNT-bruker fra før har vi opprettet en for deg.

Slik gjør du hvis du IKKE hadde en DNT-bruker fra før:
  1. Gå til http://tur.app.dnt.no/login/dnt/connect
  2. Klikk Jeg har glemt passordet mitt
  3. Skriv inn e-postadressen* din og klikk Gjenopprett passord
  4. Følg instruksjonene i e-posten du mottar fra DNT for å opprette et nytt passord. (Når du har lagret nytt passord er du logget inn på Min side på dnt.no)
  5. Gå til http://tur.app.dnt.no/ for å finne turforslagene dine
*NB! Din nye DNT-bruker er knyttet til den samme e-postadressen som du hadde for NRK-brukerkontoen, du må derfor bruke denne når du skal gjenopprette passordet ditt. Du kan senere endre både e-post og passord for din DNT-bruker på dnt.no/minside

Slik gjør du hvis du hadde en DNT-bruker* fra før:
  1. Gå til UT.no
  2. Klikk "Legg inn dine turer" øverst til høyre
  3. Logg på med din DNT-bruker (Hvis du har glemt passordet ditt kan du enkelt gjennopprette dette)
*NB! Turforslagene knyttet til NRK-brukerkontoen har blitt flyttet DNT-brukerkontoen din HVIS disse to kontoene hadde samme e-postadresse. Hvis du hadde forskjellige e-postadresser for disse kontoene har vi opprettet en ny DNT-brukerkonto og koblet turforslagene dine til denne (ref over).

Ta kontakt med oss på post@ut.no hvis du har spørsmål eller problemer med påloggingen.