Hvordan kan jeg få min hytte på UT?

På UT.no finner du mer enn 1100 hytter og serveringssteder. Over 500 av dem drives av Den Norske Turistforening og resten er privateide turisthytter.

Felles for hyttene på UT.no er at de ligger «utenfor allfarvei» og er åpne og tilgjengelige for alle. På hyttene på UT.no er alle velkomne, og det er ikke noe krav om at du må være medlem eller ha en bestemt tilhørighet til en organisasjon eller forening.

Slik får du «din» hytte på UT.no

Vi ønsker å øke antallet hytter på UT.no. Ved å øke antallet hytter bidrar vi med å tilrettelegge for allment friluftsliv. Vi vil gjøre det lett å finne et overnattingstilbud og serveringssted, også i turområder med få hytter.

Hyttene skal vises både i hyttesøket på ut.no/hytte ,på ut.no/kart og i UTappen.

Eier/driver du ei hytte eller serveringssted som burde være på UT? Da kan du registrere deg som innholdspartner til UT.no og få tilgang til våre systemer for å publisere informasjon om hytta. 

Kriterier til hyttene på UT.no

Overnattingsstedene må ligge «utenfor allfarvei» og være åpne for alle.

I tillegg må overnattingsstedet ligge i et område med begrensede overnattingsmuligheter. Og i et område nær UT.nos turtilbud.

Hyttene må minimum ha «enkel god standard» og må kunne tilby seng til to personer eller flere.

For serveringssteder er kravet at de ligger i nærheten av fritt tilgjengelige turløyper.

UT.no er ikke en utleieformidler. Leiligheter og hytter i hyttefelt skal ikke være et tilbud på UT.no. UT.no forbeholder seg retten til å foreta en redaksjonell utvelgelse av hvilke hytter som skal presenteres på UT.

Kriterier til oppføringen på UT.no

Vi ønsker høy kvalitet på tekst og bilder på hyttesidene.

Hytteeier må derfor vedlikeholde og oppdatere informasjonen om sitt eget tilbud.

Hytteeier må legge inn turforslag for sommer- og vinterturer i området rundt hytta. Turforslag knyttet til hytta øker hyttas synlighet på UT.no.

Hytteeier må også lenke tilbake til hyttesiden på UT.no, fra eventuell egen hjemmeside.

Kontakt oss gjerne på post@ut.no om du har noen spørsmål, så hjelper vi deg i gang!

Tilbakemelding og Knowledge Base